Wandelcentrum Drunense Duinen

Loopgroepen

De ruggengraat van Wandelcentrum Drunense Duinen wordt gevormd door onze loopgroepen. Iedere groep heeft zijn eigen kenmerken en specialiteiten.

Als deelnemer van het wandelcentrum mag je aan zoveel groepen meedoen als je leuk vindt en passend is binnen de groep.

Reserveer een proefwandeling en loop vier keer mee voor je kosten gaat maken.

Als je niet alleen wilt, kunt of durft

Kom meedoen in onze loopgroepen.

Zonder extra kosten kun je meelopen in meer dan één groep, sterker nog, we adviseren iedereen om met meer dan één groep mee te lopen. Veel beter voor je conditie.

Voordat je een keuze maakt en besluit met een bepaalde groep mee te lopen is overleg met de trainers nodig. Om alle wandelaars aan hun trekken te laten komen hebben we groepen van verschillend niveau, de trainer zal  beoordelen bij welke groep aansluiting mogelijk is.

dinsdag

Kuiergroep

13.30 tot 14.45 uur

donderdag

Loopgroep

9.00 tot 10.30 uur

zaterdag

Loopgroepen

9.00 – 10.30 uur en 10.45 – 12.15 uur

Heerlijk wandelen in de natuur

Loopgroepen

De deelnemers van Wandelcentrum Drunense Duinen geven op bij welke loopgroep ze zich bij voorkeur aansluiten. Als in een bepaalde week je eigen wandeltijd niet uitkomt, mag je altijd wisselen en in een andere groep meelopen.

Zonder extra kosten kun je meelopen in meer dan één groep, sterker nog, we adviseren iedereen om met meer dan één groep mee te lopen. Veel beter voor je conditie.

Vraag dus eerst aan de trainer of je met een bepaalde groep mee kunt en meldt je niet onverwacht bij een andere groep. Dat kan teleurstellingen en mogelijk zelfs blessures voorkomen.

De loopgroepen worden begeleidt door Frans Bergmans, wandeltrainer, wandelcoach, blogger.

Bij afwezigheid wordt hij vervangen door Hennie Lutters en/of Rianne Beks. Hennie en Rianne zijn als wandelaar/vrijwilliger actief en hebben een opleiding gevolgd tot “Wandelbegeleider KWBN”

Meedoen?

Kosten van deelname

Meelopen met de loopgroepen kost € 30,00 per kwartaal.

Je mag eerst vier keer gratis meelopen voordat je beslist of je aan de loopgroepen gaat deelnemen. Je krijgt een aanmeldingsformulier op een van de proeflessen.

Als je niet regelmatig mee  kunt lopen is het mogelijk gebruik te maken van een strippenkaart. Kosten € 40,00 voor tien wandelingen.

De kaart is verkrijgbaarbij Frans Bergmans persoonlijk.

een uitgebreid overzicht van de kosten van deelname aan onze loopgroepen, projecten en cursussen vindt je onder de knop.

Nieuw in 2019!

Kuiergroep di 13.30 uur

Dit is een loopgroep, een wandelgroep, een kuiergroep.
De naam van de groep moet zich nog bewijzen, de sfeer en de insteek zijn duidelijk.
Dit is een loopgroep voor mensen die rekening moeten houden met hun omstandigheden. Bij herstel na ziekte, bij chronische ziekte, bij langdurige inactiviteit en overgewicht, is het heerlijk je aan te sluiten bij deze groep.

De langzaamste wandelaar bepaalt het tempo, de begeleiding houdt in de gaten hoe de deelnemers zich houden die dag.
We lopen bij de dag en passen ons aan aan de omstandigheden die zich die dag aandoen.

Overleg even met Frans Bergmans over jouw mogelijkheden. Beperkingen zien wij als een uitdaging, daarbij komt dat je vanuit iedere situatie aan verbetering van geluk en balans kunt werken.

Lekker doorstappen

Loopgroep do 9.00 uur

Deze donderdaggroep kenmerkt zich door een hoge motivatie. Ook als de trainers afwezig zijn wordt er gewoon gelopen onder aanvoering van een van de wandelbegeleiders die bij deze groep zijn.
Het tempo is redelijk, maar er wordt rekening gehouden met andere wandelaars, zeker als blijkt dat ze ook gemotiveerd zijn en erg hun best doen het niveau van de groep te bereiken. Iedereen met een goede conditie kan meedoen, regelmatig meelopen is een garantie voor waardering binnen de groep.

Nieuw in 2019!

Loopgroepen za 9.00 en 10.45 uur

Het kenmerkende van de groep van 9.00 uur is dat de wandelaars, die achteraan lopen,  aangezet worden bij de groep te blijven. Meestal wordt een stevig parcours gelopen en wordt flink aan de conditie gewerkt. We zoeken terrein op dat eisen stelt aan je coördinatie en waarbij alle onderdelen van je conditie worden bijgespijkerd. Als je regelmatig meeloopt, liefst meer keren per week, krijg je de kans aan deze groep te wennen. Kom je niet iedere week, dan is een goede basisconditie vereist om met deze groep mee te kunnen.

Deze groep heeft en heel ander kenmerk. Als iemand druk loopt te praten en een beetje achterblijft, wordt het tempo van de groep aangepast. Alles is gericht op de sociale factor, meelopen en meepraten. De trainers zorgen er voor dat er toch gepresteerd wordt. Veelal wordt bijna hetzelfde parcours gelopen als de groep van 9.00 uur. Deze groep loopt dan 5 tot 10 minuten langer over hetzelfde traject.

Lid worden

Wandelsportvereniging
The Walking Companions

Voorwandelaars die lid willen worden van KWBN bieden wij een voordelig lidmaatschap.

Je kunt voor € 15,00 een basis lidmaatschap kopen en voor € 21,00 een standaardlidmaatschap. Het verschil in de lidmaatschappen zit hem in het wandelblad, dat is niet bij het basis lidmaatschap inbegrepen.
Je word lid door een lidmaatschap te kopen in de shop van wandeltrainer.nl. De bovengenoemde prijzen zijn geldig voor 2019, het lidmaatschap eindigt 31 december 2019.In oktober 2019 krijg je een reminder van onze ledenadministrateur.
Indien je het nieuwe lidmaatschapsgeld voor 2020 betaald blijf je lid. Als je niet opnieuw betaalt vervalt je lidmaatschap.

Calamiteitenplan

Veiligheid binnen een groep bouw jezelf

Als trainers en begeleiders houden we rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers.
We zijn op de hoogte van beperkingen als deelnemers dat opgeven.

Dat kan in de eerste plaats bij het indienen van het aanmeldingsformulier, maar als deelnemers lang meelopen kunnen er in de loop der tijd veranderingen plaats vinden.

Daarom doen wij er alles aan om op de hoogte te blijven.
Daarbij hebben wij de medewerking van de deelnemers nodig.
We rekenen er op dat niemand zwijgt over zijn beperkingen.

Voor eigen veiligheid en voor de veiligheid van de groep is het belangrijk dat de trainer op de hoogte is en geïnformeerd wordt over gezondheidsproblemen en medicijngebruik.

Wij zullen deze informatie alleen delen met trainers en wandelbegeleiders.

Het hele calamiteitenplan lezen? Klik hier

Maak de wandeling die je leuk vindt

Wandelen voor je plezier!

Wandelen is goed voor iedereen, de voordelen van wandelen worden te uit en te na geprezen door mensen die verstand hebben van een gezonde leefstijl. 

Iedereen  moet echter zelf een keuze maken, ga je wandelen, ga je iets anders doen.
Als die keuze moeilijk is, om welke reden ook die jij bedenkt, zorg dan dat je mooie wandelingen maakt, met een een aardig maatje of een leuke groep.

Alleen dan kun je gemotiveerd blijven wandelen en genieten van een groeiende conditie en goede gezondheid.

 

Inspiratie

Motivatie en Inspiratie

voor wandelaars

Loopgroepen

Meedoen in de loopgroepen geeft je wandelzekerheid.
Je weet dat de groep steeds gaat en geen excuus heeft.

Meer informatie

Wandelingen

Met aandacht voor je conditie kun je jouw mogelijkheden enorm uitbreiden. Kijk hier waar mooie wandelingen te maken zijn.

Meer informatie

De Omloop

Altijd al eens willen gaan zwerven of juist heel devoot op pelgrimstocht? De Omloop leert je er alles over.

Meer informatie