Wie, wat, waar?

The Walking Companions is een community, een gemeenschap, van actieve wandelaars die bewust met wandelen bezig zijn, ze hebben een doel.

Het doel kiezen ze zelf en kan heel verschillend zijn.
Het doel hangt helemaal van hun motivatie af en kan uiteenlopen van gezellig leren wandelen om mooie en onvergetelijke zondagmiddagen te genieten van de natuur tot de voorbereiding op het lopen van een prestatieve langeafstandswandeling of meerdaagse rugzakwandeling.

Dan komen bestemmingen als Groene Wissels op de Veluwe, de Vierdaagse van Nijmegen of een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella voorbij.

Heel verschillend en voor ieder op zijn niveau heel uitdagend.

Wanneer, hoe?

Maart 2020 zal de komende decennia in de geheugens van veel mensen gegrift staan, een tijd die nieuw is of je nu twintig bent of vijfenzeventig. Dit heeft niemand nog ooit meegemaakt. Een crisis om samen op te lossen.

Een flinke crisis moet je nooit ongebruikt voorbij laten gaan en daarom maken we van de gelegenheid gebruik op een andere manier met beginnende en gevorderde wandelaars te communiceren en contact te maken.

Daarmee hopen we mensen te helpen hun doelen te bereiken. We geven tips en informatie, adviseren en begeleiden. We openen wegen om onderling contact te leggen tussen mensen met dezelfde belangstelling.

Door mee te praten of mee te doen met The Walking Companions kom je verder.

Wat bieden The Walking Companions?

Frans Bergmans Wanelcentrum Drunense Duinen

The Walking Companions is een idee waar ik al langer mee rond loop, sterker nog een aantal jaren geleden is er al eens een opzet geweest, maar toen was de tijd niet rijp of heb ik niet de juiste mensen kunnen bereiken om mee te doen.
Ik ben Frans Bergmans, wandeltrainer bij Wandelcentrum Drunense Duinen.
Ik wandel met groepen in Nationaal Landschapspark Loonse en Drunense Duinen en in vele mooie wandelgebieden elders in Nederland en Europa.
Alleen nu even niet, de richtlijnen van de Rijksoverheid die genomen zijn om het corana-virus te beteugelen maken het niet mogelijk in groepen en onbeperkt buiten te wandelen.

In mijn lopende vijfjarenplanning heb ik het opzetten van online trainingen staan. Het is mijn plan om  mensen online tips en informatie te geven om zelf wandelen op te pakken en een goede basis te leggen voor de nodige beweging die een mens nu eenmaal moet hebben om gezond te blijven.

Die plannen werden ruw verstoord en de start van het online programma begin maart kon niet doorgaan. Na aanvankelijk uit balans geslagen te zijn door alle radicale veranderingen ben ik begonnen de community, die ik pas na de online trainingen wilde ontwikkelen, met voorrang op te starten.

Belangrijkste doelstelling is informatie te geven over een breed gebied van wandelen en gezondheid en het bieden van mogelijkheden om als wandelaars onderling contact te houden op een manier die voldoende privacy geeft, maar zeker ook de mogelijkheid biedt om met vertrouwde contacten af te spreken samen te wandelen.

Ik heb voor deze opzet contact gezocht en gevonden bij medestanders.
De dames van Camino Comfort kunnen in mijn ogen een welkome aanvulling bieden op mijn trainingen en informatie als het gaat over verantwoorde uitrusting en achtergrond informatie voor pelgrimeren.

Pelgrimeren, hiken, zwerven, is een wandelvorm die me zeer trekt en waarvan ik blij ben dat die een prominente plaats krijgt in deze community.

CaminoComfort

Camino Comfort is opgezet door Joyce Saris en Luisa Carou.
De dames van Camino Comfort ken ik als gepassioneerde professionals als het gaat over het adviseren van alles wat nodig is rondom het lopen van pelgrimstochten.
Dat houdt niet op bij het verkopen van rugzakken en andere materialen voor onderweg, maar ze geven ook workshops en organiseren Camino Info Café’s.
Soms alleen voor dames, altijd met veel inzet en plezier.

Ik ben blij Joyce en Luisa als medestanders bij The Walking Companions te kunnen betrekken. Ze kunnen naast de trainingen, die ik verzorg, een zeer waardevolle aanvulling geven aan de verspreiding van informatie over pelgrimeren op de vele wegen die naar Rome en Santiago de Compostella leiden.

Binnen The Walking Companions gaan de dames groepen en forums begeleiden over pelgrimeren, uitrusting en de verschillende camino’s.
Daarnaast kun je blogs en reacties ontvangen op allerlei aanverwante gebieden, er is een brede interesse in wandelen en pelgrimeren en op veel vragen kun je bij de dames om een antwoord vragen.

Ik vertrouw erop dat het Pelgrimsplein van Camino Comfort en de groepen Uitrusting en Camino’s een waardevolle aanvulling zullen blijken voor deze community. Daarbij hoop ik ook dat zij met de contacten uit de community hun werkzaamheden kunnen versterken, want ook voor Camino Comfort gelden de nadelen van de carona-crisis en moet gezocht worden naar aanvullende maatregelen om te groeien en te overleven.

Ik heb daar alle vertrouwen in, want wie in tijden van crisis niet bij de pakken neer gaat zitten, maar mee zoekt naar nieuwe mogelijkheden om wandelaars te binden en te stimuleren hun passie te leven, verdient waardering.
Die waardering geef ik graag en ik vertrouw op een mooie samenwerking.

Pelgrimeren op de vele camino’s in deze wereld wordt plezieriger als je goed voorbereid op pad gaat. Camino Comfort kan daar heel zeker aan bijdragen.

Inschrijven

The Walking Companions zijn heel praktisch. Door de corona-crisis is buiten bewegen heel anders geworden dan het was voor maart 2020.
We helpen je en geven informatie over hoe te bewegen binnen de richtlijnen van de overheid en toch plezierig bezig te zijn.
Onze passie, pelgrimeren, hiken of zwerven krijgt dit jaar ook een ander gezicht, veel kan niet, maar veel kan weer wel.
Binnen The Walking Companions houden we wandelen levedig en zorgen we de komende maanden voor verrassingen.

Aanbieding

Om te vieren dat Camino Comfort en Wandelcentrum Drunense Duinen gaan samenwerken in The Walking Companions,
geeft Camino Comfort een jaarabonnement 2020 op Meedoen met The Walking Companions weg als traktatie.
Je kunt je aanmelden door hieronder op de Camino Comfort aanbieding in te schrijven.
Gebruik kortingscode cc2020 en doe tot 31-12-2020 gratis mee.

Meedoen

Gratis meedoen als feestelijke
aanbieding van Camino Comfort
0,00 gratis,
voor één jaar
 • Vrij entree om te lezen en reageren
 • Toegang tot groepen en forums
 • E-books en training met ledenkorting
 • Steeds TWCs-nieuws, info en tips
 • Inschrijven met couponcode uit mail
Feest

Meepraten

Onderhoud je contacten met
The Walking Companions
1,00 lifetime toegang
éénmalig betalen
 • Vrij entree om te lezen en reageren
 • Toegang tot groepen en forums
 • E-books en training kopen in shop
 • Steeds TWCs-nieuws, info en tips.
 • Inschrijven verplicht
Zeker doen

Meedoen

Wandel, train en bereid je voor met
The Walking Companions
1,00 per maand
per jaar afrekenen
 • Vrij entree om te lezen en reageren
 • Toegang tot groepen en forums
 • E-books en trainingen met ledenkorting
 • Steeds TWCs-nieuws, info en tips
 • Gratis deelname Lente Challenge
Populair

Frans Bergmans

Wandelcentrum Drunense Duinen

The Walking Companions

van Galenstraat 5

5151 ND Drunen

Bedrijfgegevens;

Mobiel: 06-51756501

Mail:  klik voor contactformulier

KvK: 18132979

BTW: 061706176